Számos űr anime létezik, de van pár, amelyre többen emlékeznek, vannak, amelyeket pedig méltatlanul kevesen ismernek.

Kezdjük azzal, hogy a Gundam animéket nem sorolom ide, azokról majd később beszélünk.

Outlaw Star

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a sorozat az űr animék Firefly/Serenity-je. Annyi különbséggel, hogy szerencsére ezt úgy-ahogy befejezték. Szerintem Josh Whedon felhasználta ezt az animét a firefly írása közben.

A készítő stúdió a Sunrise. Tipikus 90-es évek stílus és animáció jellemzi. Semmi kiemelkedő, de stílusos és hangulatos. A történetvezetés és a világ fölépítése viszont parádés. Egy kínai-angolszász jegyekkel tarkított disztópikus jövőt fest a sorozat, amelyben minden szereplőnek komoly ambíciói és megelhetési gondjai vannak.

Mindenki összetett személyiség, múlttal és kapcsolatokkal. Ebben a világban három "nagyhatalom" uralja a galaxist. Az űrerők, a kalózok és a törvényen kívüliek. A történetet a tudományos fantasztikumon kívül fantasztikus elemek is tarkítják. A kalózok a Tao mágiát alkalmazzák. Ezzel egyenértékű erő a Jean által is használható Caster, amely egy mágikus töltényekkel működő lőfegyver-szerűség.

A világot az intrók során monológ és képsorozat magyarázza el, így mélyítve el a nézőt a történetben.

A szereplők:

Hot Eyes Hilda, nagymenő törvényen kívüli, aki gyorsan elpatkol, de annál nagyob nyomot hagy a szereplőkben, hiszem ő az aki elindítja a történetet.

Jean Starwind, az egyik főhős. Nőcsábász törvényen kívüli kalandor. Hilda vezeti be a mély vízbe.

Jim Hawkins, egy hackerpalánta, Jean hű társa a bajban. Ezen kívül a sorozat során ő testesíti meg a lelkiismeret és az ártatlanság hangját.

Melfina, a bio-android navigációs rendszer-csajszi. A sorozat során a születésének és létének értelmét fejtegeti.

Gilliam II/Outlaw Star/XGP, Jean űrhajója, amelynek megalkotásához ősi technológiát és az űrerők technológiáját használták fel a kalózok. A fedélzeti számítógép Gilliam, aki egy akadékoskodó és pökhendi MI. A csapat fontos tagja.

Twilight Suzuka, egy bokuto(fakard)forgató bérgyilkos szamurájcsaj, akit Jean figurája a csapathoz csábít.

Aisha Clan Clan, egy együgyű és ugyanakkor jóságos Ctarl-Ctarl. Macskanő-szerű lény. Jean menekülése tönkreteszi a katonai karrierjét, később ő is a csapat tagja lesz.

Jean és a csapat a sorozat elején zsoldos és kincsvadász ambíciókkal indul, de végez vontatást, kalózirtást, A HaFongi űrversenyen is részt vesznek. A legfőbb ellenségeik a kalózok, akik mindenáron meg akarják kaparintani az XGP-t.

A kalózok a Galaktikus Ley Vonal megkereséséhez építtették az XGP-t ősi romokban talált információk alapján. Ezen a mítikus helyen állítólag kincsek és tudás várja a felfedezőket.

A csicska kalózokon kívül Jean-ékre vadászik a hírhedt Mc Dougall testvérpár Harry és Ron, akik annyira profik, hogy még senki nem látta őket.

A kalóz vezér Hazanko és a bérencei is sok fejtörést okoznak a csapatnak, a nagy finishben McDougall-ékkal együtt versenyeznek a Galaktikus Ley Vonal megkaparintásáért.

A lényeg, hogy ez egy piszkosul összerakott szerethető és akciódús anime, amely a sci-fi őrülteknek kötelező darab.

A bejegyzés trackback címe:

https://komhul.blog.hu/api/trackback/id/tr453012370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása