Ryuuzaki 2010.01.31. 08:35

Tetris

Ki ne emlékezne az ócskapiacon a kínaiaktól bagóért barterolt kis szürke masinákra, amelyek annyi nagyszülőt kergettek az őrület határára pittyegő hangjukkal. Azt azonban kevesen tudják, hogy tetrist egy orosz úriember találta ki 1984-ben. Orosz blitzkriegje után viszonylag kalandos utazást tett be, végül eljutott hozzánk is de már az akkor létező összes létező platformon. Érdekes, hogy a feltaláló nem kapott érdemben pénzt a játékáért 1996-ig, amikor is megalapította a tetris társaságot. A wikipedia cikke bővebben beszámol erről a kalandos sikertörténetről. A cikk itt olvasható:

 http://en.wikipedia.org/wiki/Tetris

Az angolul értőknek egy kiscsemege: http://www.penny-arcade.com/patv/blamimations/102/   a második kisfilm a TETRIS COP, ami tele van hatalmas szövegekkel pl.:

Ha szimpátiára vágysz, akkor keresd a szótárban a szar és a siphilis között!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://komhul.blog.hu/api/trackback/id/tr51716284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása