Ryuuzaki 2011.07.12. 11:12

X-Men: Az elsők

 

X-Men: Az elsők

 

Ez a film folytatása annak a trendnek, ami a Vasemberrel kezdődött, azóta pedig ontja a minőségi képregény adaptációs filmeket.

A film a mutáns elit osztag kialakulásának történetét meséli el, nagyon hatékonyan és könnyedén. A film 132 perce okosan fölépített, tele történéssel, személyes tragédiával és karakterfejlődéssel.

Az angol filmrendező Matthew Vaughn jegyzi a kult-klasszikus Blöff és a Ha/Ver című filmeket, igaz csak producerként jegyzi az IMDB. Nyilván követte az említett filmek készítését, másképpen nem tudna ilyet rendezni.

A színészi teljesítmény teljesen rendben van, Magneto Moszad-stílusú leszámolókampányától egészen Shaw (a főboss) hideg, mégis stílusos fellépéséig. A karakterek el lettek találva, jó volt látni egy lazább, fiatalabb X Professzort.

Meg kel jegyezni azonban, hogy semmi sem hibátlan, nekem a Mystiquet alakító Jennifer Lawrence volt típusidegen, egy kevésbé husit kellett volna választani. Lehet, hogy az anyafigura, a NŐ megtestesítője a filmben. Ez esetben megértem a választást. 

Sokan kritizálták, hogy a képregényekkel ellentétben több szereplő kora nem stimmel. Csupán annyit tudok mondani válaszul, hogy ahány X-men képregénysorozat létezik, annyiféle kánon alakult ki, ez alól a filmadaptációk sem képeznek kivételt. Nagy vonalakban követi a "valós" eseményeket, ez a lényeg.

Minden fantasztikus filmekre fogékony személynek ajánlom a megtekintését.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://komhul.blog.hu/api/trackback/id/tr113060028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása